Mimarlık Bölümü

Mimarlık bölümü okuyan arkadaşlar için Mimari Proje Çizimlerine dair yazmış olduğum Proje Çizimiyle ilgili makale yayınlarımı hızlı erişim linklerini paylaşıyorum. İhtiyacınız olan başlığına tıklayarak detayları ve bir kaç yazı içerisinde paylaştığım AutoCAD – Dwg çizimlerine ulaşabilirsiniz.

Mimari Proje Çizimi

PROJE ÇİZİMİ MİMARİ PROJELER MİMARİ ESERLER AUTOCAD DEKORASYON

Yeni Nesil Mimarlık Teknolojileri

Mimarlık dünyası, teknoloji ile birlikte büyük bir dönüşüm yaşıyor. Yeni nesil mimarlık teknolojileri, sadece binaların nasıl inşa edildiğini değil, aynı zamanda şehirlerin nasıl tasarlandığını da kökten değiştiriyor. Bu yenilikçi teknolojilerin neler olduğunu ve mimarlık sektöründe nasıl yön verdiğini ve hangi konularda, hangi ürün ve teknoloji kullanıldığına sırasıyla bakalım. 1) Akıllı Binalar: Geleceğin Yaşam Alanları Hatırlıyorum bir tek Mimarlık alanında değil…

Devamını Oku »

İnşaat Mühendisliği nedir? Ne iş Yapar?

İnşaat Teknikeri olduğum yıllarda Koray İnşaat firmasının yükleniciliğini yaptığı Forum Gaziantep AVM inşaatında yaklaşık 1 sene boyunca çalışmıştım. O dönemler bırak Gaziantep’i Türkiye’nin en kaliteli ve projesine uygun imalatların yapıldığı sağlam şantiyelerden birisidir diyebilirim. Öncelikle bir İnşaat Mühendisi; İnşaat Teknikerinin yaptığı her şeyi yapmak zorundadır. 4 Yıllık İnşaat Mühendisliği ile 2 yıllık İnşaat Teknikerliği kardeş bölümlerdir : ) Bu yüzden…

Devamını Oku »

Mimari Tasarımın Temelleri: İlham Kaynakları ve Süreçler

Mimari tasarım, insanlığın varoluşundan bu yana hayatımızı şekillendiren bir sanattır. Ancak, bir binanın ya da bir yapıtın arkasındaki ilham kaynaklarını ve tasarım süreçlerini anlamak, gerçekten onu değerli kılanı anlamamıza yardımcı olacaktır. 1) Mimari Tasarımın Temelleri: İlham Kaynakları ve Süreçler Nedir? Mimari tasarımın temelleri, bir projenin oluşturulmasında kullanılan ana prensiplerdir. Bu prensipler, mimarın ilham kaynaklarına dayanır ve tasarım sürecinin bir parçası…

Devamını Oku »

Mimarlıkta Eskiz Nedir? Tanımı ve Çizim Örnekleri

Eskiz çalışmasını ilk olarak Mimarlık Bölümü okuduğum yıllarda ve proje çizim aşamasının başlangıcında, sıkça kullanmaya başladım. Kullanmaktan çok ÇİZMEK desek daha iyi olacak sanırım 🙂 Mimarlık stüdyosu derslerinde bizlere bir proje konusu ve ihtiyaç listesi verilir. Verilen İhtiyaç Listesine uygun olarak Mimari Proje Çizimi yapmamız istenilir ve başlangıç olarak analiz/araştırma yaptıktan sonra elde ettiğimiz veriler ile proje çizim aşamasına geçmeden…

Devamını Oku »

10+ Mimari Çizim Programları

Yaşam alanlarının tasarımından inşasına kadar her aşamada mimarların imzası vardır. Bu süreçte, doğru ölçülerle çizimler yapabilmek için çeşitli mimari çizim programları kullanılır. Her mimarın işini kolaylaştıran ve verimliliğini artıran bu programlar, modern mimarlık pratiğinin vazgeçilmez araçlardır. Bu doğrultuda mimarların sıklıkla kullandığı bazı programları sizler için bir arada topladım. Mimari Çizim Programları ile en basitinden bir ev projesi çizeceğimiz zaman Ölçek…

Devamını Oku »

Mimarlık Ofisi Açacaklar için Ofis Tasarım Fikirleri

Mimarlık bölümü okuyan her öğrencinin mezun olduktan sonra yapmak istediği ilk iş! bir Mimarlık Ofisi açmak olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Tabi bunun için öncelik tecrübeden çok PARA! olduğunuzda bilmekteyiz. Yakın çevremde veya internet üzerindeki paylaşımlara baktığımda çoğu kişi tecrübesiz olduğu halde aile desteği bölümden mezun olur olmaz direkt olarak Mimarlık Ofisi açmaktalar. Maddi yönden alt sınıf insanlar ise öncelik tecrübe edinme…

Devamını Oku »

Bilmeniz gereken 15+ AutoCAD Komutu ve Kısayolları

Mimari proje çizimi yaparken, benim en çok kullandığım komutları ve kullanış şekillerinden kısaca bahsedeceğim.. Klavye kısa yollarını kullanmak çizimde oldukça zaman kazanmanızı ve hızlı bir şekilde çizim yapmanızı sağlayacaktır. Autocad Komutları Komutlar programın altında bulunan satır üzerine yazılarak kullanılır. bazı durumlar komut satırı kaybolursa veya komut satırı gözükmez ise CTRL + 9 ile komut satırını açıp kapabilirsiniz. Autocad komut satırı…

Devamını Oku »

Mimarlar Maaş mı alıyormuş? :) Kandırıldık dostlarrrr

Merhaba Arkadaşlar, Malumunuz bu aralar çok kalabalıklaştık. Sitemize günde ortalama 10.000 tekil ziyaretçi ve aylık 780.000 sayfa gösterimi alıyoruz. Daha önceleri sayfamıza eklediğim yazıları hikaye tadında anlatırdım, ziyaretçi sayımız artınca resmileşmek zorunda kaldık tabi : ) Konumuz Mimar Maaşları ve maaş alamadığım Gaziantep Mimarlık Ofisi ve Organizede bulunan Fabrika.. Çalışmamak daha iyiymiş İnşaat teknikeri olduğum zamanlarda yaklaşık 5 yıl boyunca…

Devamını Oku »

Mimarlar Gerçekten Ne Kadar Kazanıyor? Güncel Mimar Maaşları

Bugün Twitter’da geçerken Mimar Maaşları ile ilgili olarak bir tweet’e denk geldim. söylenenlere göre Belediye personeli olarak çalışanlar 2 farklı sistem üzerinden maaş alıyor. Devlet kurumlarında sözleşmeli Mimar Maaşları 16.000 TL Yine aynı kurumda, aynı işi yapan sözleşmeli Mimar ve Mühendis maaşları ise 45.000 – 55.000 TL arasındadır. İlgili Konular; Bir Mimarın Bilmesi Gereken 25+ Şey Bir Mimar Ne İş…

Devamını Oku »

10+ Madde ile; Mimarlık Bölümü hakkında bilmeniz gerekenler

Mimarlık bölümü, mimari tasarım ve yapısal mühendislik gibi konulara odaklanan bir lisans programıdır. İşte mimarlık bölümü hakkında bilmeniz gereken bazı önemli noktalar: Mimarlık bölümü, bir üniversitede veya yüksekokulda alınabilen lisans düzeyinde bir programdır. Eğitim süresi genellikle beş yıldır. Mimarlık, binaların ve diğer yapıların tasarımıyla ilgilenir. Mimarlık öğrencileri, estetik, fonksiyonellik, sürdürülebilirlik ve yapısal güvenlik gibi unsurları göz önünde bulundurarak binaların planlarını…

Devamını Oku »

Bir Mimarın Bilmesi Gereken 25+ Şey

Keşif ve Metraj Proje Çiziminin ilk adımı Keşif yapmaktadır. Bir müşteriniz site bir arazim var Villa Projesi çizmenizi istiyorum? dediğinde yapacağınız ilk iş müşterinin arazisine gidip keşif yapmaktadır. Mimari keşif yapılırken ilk önce; Arazinin konumu; Güneş doğumu, Komsu parsellerle ilişkisi Arazi eğimi Araziye giriş ve çıkış noktaları Arazi etrafındaki yolların analizi Villa çizeceğiniz yapının cephesini belirlemek Havuz, Bahçe gibi alanları…

Devamını Oku »

Bir Mimar Ne İş Yapar?

Mimarlık her ne kadar sadece tasarım olarak görünse de altında bilmediğiniz onlarda konu bulunmaktadır. Günlük hayatınızda gördüğünüz yapılara bakarak “Acaba tasarımı hangi mimar yaptı” diye düşünebilirsiniz ve ilk olarak aklınıza gelen muhtemelen o yapının estetiğidir. Fakat Mimarlık bundan çok daha öte bir meslek tadılır. Mimarlar ne iş yapar? soruna gelmeden önce Mimarlığın ne demek olduğuna bakalım; Mimarlık terimini kısa açıkladıktan…

Devamını Oku »

Peyzaj Mimarlığı Nedir? 7+ Peyzaj Tasarım Örnekleri

Peyzaj mimarlığı terimi ilk olarak New York City Central Park’ın (1857-1861) tasarımcısı Frederick Law Olmsted tarafından kullanılmıştır ve günümüzün en büyük örneklerinden birisi olan bu tasarımın Peyzaj Mimarları Frederick Law Olmstead ve Calvert Vaux’dir. New York City Central Park, Manhattan, New York City’de bir şehir parkıdır. Central Park, 2013 yılında 40 milyon ziyaretçi ile Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok ziyaret…

Devamını Oku »

Mimarlık Bölümü Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Mimarlık bölümünü tercih edecek arkadaşlar ve Mimarlık hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için; en çok merak edilen ve bilmeniz gereken 10 konunun cevabını bulacaksınız. Öncelik olarak 👉 MİMARLIK  kategorisinde yaklaşık 15 makale yazımız yer almaktadır. Bu yazıyı okuduktan sonra, diğer yazılarımıza göz atmayı unutmayın. Yazımızın devamında konuyla ilgili olarak bahsedeceğim konular; Mimarlık hangi bölüm? Üniversite Taban Puanları,  En iyi Mimarlık…

Devamını Oku »

Mimarlık Bölümleri ve 6 Alt Bölümleri

Mimarlık, tüm yönleriyle estetik bir yaşam alanı gerçekleştirme sanatıdır. Aynı zamanda mimarlık, bir mekanı oluşturan ve yöneten mesleği ifade eder. Tasarım gereksinimleri doğrultusunda ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda mimari tipler ortaya çıkmıştır. İnsanların her türlü faaliyetini desteklemek için ortaya çıkan mimarlık türleri, üstlendikleri projelerle medeniyetin gelişmesine katkı sağlamaya devam etmektedir. Estetik ve kullanışlılık ilkeleri doğrultusunda ortaya çıkan mimari türlerini ve aralarındaki…

Devamını Oku »
Başa dön tuşu