Uzun zamandır Ev Dekorasyonu kategorimizde içerik paylaşmıyordum. Keyfim yerindeyken Mimarlık ve İç Mimarlık sektörüyle uğraşan arkadaşlar için tasarımlarınıza mutluluk katmaya geldim. 😀
İstikbal ve Mutluluk Göklerdedir! 🙂
Hemen bir paraşüt alıp yola koyuyalım.
Geçen sene Gaziantep Mimarlık ofisinde çalışırken 3 farklı proje çıkartmıştım. Tamamı çelik konstrüksiyon sistemden oluşmaktaydı. 2 projenin yapı gerçekleşti.
Hatta bir tanesi Gaziantep Peyzaj ofisi olarak aktif olarak kullanılıyor ve sizlerle Çelik Konstrüksiyon Ofis başlığında projenin teknik detaylarına dair çizimlerini adım adım anlatmıştım. Küçük bir ön izlemesini bırakıyorum.
3. Projem ise havuzlu bir villa projesiydi ve yine çelik taşıyıcılarla oluşan bir yapı olacaktı. Projeye hareket katmak için tek taraflı eğimli bir çatı formu yapıp, aşağıda sizlerle paylaştığım gibi “Çatı kısmında açıklık, Aydınlık, Gökyüzü Tavanı” şeklinde küçük bir dokunuş yapayım dedim ama uygulama gelince totişleri yemedi, iptal edildi.
Bazı iç mekanlar, gerçek bir çatı penceresinin lüksüne sahip olamayabiliyor, bu yüzden Sky Factory’nin IRIS Luminous SkyCeiling sistemi, güneşin günlük hareketine göre ayarlanmış algoritmik bir ışık gösterisiyle bunu taklit ediyor. Bu sistem, renk ve yoğunluğu öyle bir şekilde modüle ediyor ki, kayan bulutlar gerçekmiş gibi görünerek, beynin doğal gün ışığıyla uyum sağlamasına neden oluyor.
Hatta NASA, Foster + Partners ve Branch Technology’den IRIS’i, dünya dışı yaşam konseptleri için test etmelerini istemiş bu da sistemin, Dünya’nın tanıdık gökyüzünü ne kadar iyi simüle ettiğini gösteriyor.
Pişmemiş Fayans ve Doğal Taşlar Muzaam 🙂
Özellikle banyo tasarımında kullanabileceğiniz doğal taş kaplamaları Türkiye’nin en lüks projelerinde bile göremezsiniz. Çünkü o projelerde amaç gösteriş, şaşa ve en pahalı ürün ve malzemeleri kullanmak üzere.
Günümüz mimarları da zengin müşteri buldukları zaman güncel standartlarda yer alan modern ürünler ne ise iç mimarlık hizmeti adı altında resmen ürünleri kitliyorlar 🙂 Sizede kitlemesinler, daha güzel tasarım ve fikirler var;
Renk ve doku olarak taş ürünleri kullanın.
Dinlendirici bir ortamda, kullanılan malzemeler algıyı şekillendirir, bu yüzden (Yakılmamış Dairesel Karoları), sanatsal dokusu, çevresel etkisiyle mükemmel bir tercihtir.
%85 oranında endüstriyel atıklardan (seramik, cam ve uçucu kül) üretilen ve yüksek sıcaklıkta pişirme işlemi gerektirmeyen her bir karoya, karbon emisyonlarını azaltırken geleneksel seçeneklere göre %106 daha fazla dayanıklılık kazandırılmıştır. Sonuç olarak, sakinliği çağrıştıran bir dokuya sahip olan bu karolar, gerçekten sürdürülebilir bir kaçış alanı yaratmaya ve trendi geçmeyecek modern bir tasarım sunar.
Bağımsız Küvetler Güzel bir hayal 🙂
Normal küvetlerin dışında; sıradan oval bir küvetin ötesine geçerek, spa esintili iç mekanlarda heykelsi bir odak noktası haline gelir.
Yavaşça eğilen 1.5 inçlik kenar, rahat bir giriş sağlar, aynı zamanda 31 derecelik sırt eğimi yer almaktadır. Günlük yenilenme için güvenle tercih edilebilecek lüks bir banyo deneyimi sunar.
Farklı küvet modelleri de kullanabilir ama asıl mantık bağımsız küvet modelleri tercih etmektir.
Dikey Bahçe, İç Mekan Süs Bitkileri
Yine bir çok müşteriyi ikna edemezsek de dikey bahçe ve iç mekan süs bitkilerinin farklı formlarda uygulanması.
Bitkiler, kendi başlarına her şeyi yapamayabilir, ancak işte tam da bu noktada (Biyo-Akustik Çömlek Duvar Paneli) devreye giriyor. Ciddi ses emme özelliklerini botanik tasarımla birleştiren bu paneller, geri dönüştürülmüş keçe ve Afrika el sanatlarından ilham alınarak tasarlanmış terakota duvar saksıları içeriyor.
Aklıma geldikçe konuyu tekrardan güncelleyeceğimde, konu hakkında sizlerin de ekleyeceği bir şeyler var ise aşağıdaki mesaj kutusunu kullanarak yorum bırakabilirsiniz. ❤